İstanbul Üniversitesi Hemşirelik bölümü mezunudur. Yüksek lisans ve doktora eğitimi Marmara Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Uzmanlığını İç Hastalıkları Hemşireliği alanında, doktora çalışmalarını da Halk Sağlığı Hemşireliği alanında yapmıştır. Halen İstanbul Kent Üniversitesi Hemşirelik Bölümünde Bölüm Başkanı olan Sayın Yurt, aynı üniversitede Dekan Yardımcılığı, Kalite Kurulu Üyeliği ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmektedir. 2017 yılından beri Yüksek Lisans tezlerini yönetmekte, 2019 yılından beri Lisans ve Yüksek Lisans öğrencilerine ders vermektedir. Yükseköğretim Kurumları destekli birçok projede çeşitli görevlerde yer almıştır. Türkiye Obezite ve Araştırma Derneği, Halk Sağlığı Hemşireliği Derneği ve Türk Hemşireler Derneği üyesidir. Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan birçok makalesi bulunmaktadır. Saygın ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda bildiriler sunmuştur. Migration Health Nursing, Hemşirelik ve Teknoloji, Transcultural Nursing, ve Obesiteye Karşı El Ele Projesi’nde editörlük yapmıştır.
She is a graduate of Istanbul University Nursing Department. She completed her master's and doctorate education at Marmara University. She is specialized in Internal Medicine Nursing and her doctorate degree is in Public Health Nursing. She is currently the Head of the Department of Nursing at Istanbul Kent University. She also carries out administrative duties such as Deputy Dean, Member of the Quality Board and Member of the Faculty Board of Directors at the same university. She has been managing Master's theses since 2017 and has been teaching undergraduate and graduate level courses since 2019. She is a member of the Turkish Obesity and Research Association, the Public Health Nursing Association and the Turkish Nurses Association. She has many articles published in national and international peer-reviewed journals. She was editor of Migration Health Nursing, Nursing and Technology, Transcultural Nursing, and Hand in Hand Against Obesity Project.
Detaylı bilgi için tıklayınız
1990 Muğla doğumlu Serkan Çelik, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2013 yılında mezun oldu. Anadolu Üniversitesinde aynı bölümde yüksek lisans eğitimini "Cittaslow Hareketi ve Seferihisar Örneği: Tarım, Emek, Mülkiyet İlişkileri ve Mekân Bağlamında Bir Çözümleme" başlıklı teziyle 2017 yılında tamamladı. 2018 yılı Cahit Talas Sosyal Politika Ödülleri’nde “Övgüye Değer Yüksek Lisans Tezi” ödülüne layık görüldü. 2022 yılında Fransa’da Institut Européen D'histoire Et Des Cultures De L'alimentation (IEHCA) ve Tour Üniversitesi ortaklı “Summer University Food and Drink Studies” programına “Award of Scholarship” ile kabul edilmiştir. Doktora eğitimine Ankara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde devam etmektedir. 2016 yılından bu yana Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.
Çalışma ekonomisi, emek tarihi, çalışma sosyolojisi ve sosyal politika başlıca araştırma alanlarıdır. İşçi sınıfı ve toplumsal sınıflar bağlamında yemek, yemek tarihi, işyerinde yemek, işçi sınıfı beslenmesi, sınıf kültürü gibi konularda akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Kendisine serkancelik@nku.edu.tradresinden ulaşılabilir.
Born in 1990 in Muğla, Serkan Çelik graduated from Ankara University, Faculty of Political Sciences, Department of Labor Economics and Industrial Relations in 2013. In 2017, he completed his master's degree at Anadolu University in the same department. The title of the master's thesis is "The Cittaslow Movement and the Case of Seferihisar: An Analysis in the Context of Agriculture, Labor, Property Relations and Space". At the 2018 Cahit Talas Social Policy Awards, he received the "In Praise of Value Master Thesis" award. In 2022, he was selected with the "Award of Scholarship" to the “Summer University Food and Drink Studies” program in partnership with the Institut Européen D'histoire Et Des Cultures De L'alimentation (IEHCA) and Tour University in France. He continues his phd studies at Ankara University, Department of Labor Economics and Industrial Relations. He has been working as a research assistant at Tekirdağ Namık Kemal University since 2016.
Detaylı bilgi için tıklayınız
Prof. Dr. Güler İslamoğlu akademik yaşamına, Boğaziçi Üniversitesi İşletme lisans eğitimi ile başlamış, ardından yine Boğaziçi Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon bölümünde Yüksek Lisans yapmıştır. Yüksek lisans eğitiminden sonra 5 sene Impexbank ve Coca-Cola Corporation’da çalıştıktan sonra Marmara Üniversitesi Örgütsel Davranış alanında Doktora programına başlamış ve 1999 yılında doktora programını tamamlamıştır. 1998’den itibaren Marmara Üniversitesinde öğretim üyesi olarak sürdürdüğü akademik kariyerinde Araştırma Metodları, Yaratıcılık, Uygulamalı Örgütsel Davranış, Çatışma ve Müzakere Teknikleri, Ekip Çalışması, Yönetim, Örgütsel Davranış, İşletmeye Giriş, Kültür ve Liderlik gibi dersleri lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde yürütmüştür. Kurumlarda Güven, Çatışma Çözme, Politik Davranış, Etik, Esenlik, Örgüt Kültürü, Çalışma Değerleri, Nezaketsizlik gibi konularda akademik araştırmalar yapmış ve çalışmaları ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel yayın, bildiri ve kitap bölümlerinde yer almıştır.
Doçentlik derecesini 2007 yılında Yönetim ve Organizasyon alanından almış ve 2013 yılında da profesörlük derecesini almıştır. Halen Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Örgütsel Davranış Anabilim dalında görevini sürdürmektedir. Adler Koçluk Okulu’nda Profesyonel Koçluk Eğitimini tamamlamış ve koçluk çalışmalarına başlamıştır. Koçluk eğitimi sonucunda danışanlarına kariyer ve yaşam alanlarında farkındalık yaratarak, güçlü ve geliştirmek istedikleri yönlerini keşfetmelerine yardımcı olmaya çalışmaktadır.
Prof. Dr. Deniz Elber Börü akademik yaşamına, İstanbul Üniversitesi ‘İşletme Fakültesinde lisans eğitimi ile başlamış, ardından Marmara Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon anabilim dalında Yüksek Lisans ve Doktora yapmıştır. Doktora eğitimi ile birlikte Marmara Üniversitesi Yönetim ve organizasyon Anabilim dalında akademisyenliğe başlamıştır. 1995’den itibaren Marmara Üniversitesinde öğretim üyesi olarak sürdürdüğü akademik kariyerinde Araştırma Metotları, Temel İşletmecilik, Stratejik Yönetim, Yönetim Felsefesi, Grişimcilik, Kültür ve Yönetim Becerileri gibi dersleri lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde yürütmüştür. Kurumlarda Güven, Çatışma Çözme, Politik Davranış, Etik, Esenlik, Örgüt Kültürü, Girişimcilik Eğilimi, Karar Alma gibi konularda akademik araştırmalar yapmış ve çalışmaları ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel yayın, bildiri ve kitap bölümlerinde yer almıştır.
Doçentlik derecesini 2006 yılında Yönetim ve Organizasyon alanından almış ve 2012 yılında da profesörlük derecesini almıştır. Halen Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Anabilim dalında görevini sürdürmektedir. Akademik çalışmalar yanında üniversite ve fakülte içerisinde çeşitli idari görevler de üstlenmiş ve sürdürmektedir.
Doç. Dr. Melek Birsel akademik yaşamına, Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji lisans eğitimi ile başlayıp, ardından Marmara Üniversitesi Örgütsel Davranış Yüksek Lisans ve Doktora programları ile tamamlamıştır.
1993-2015 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak sürdürdüğü akademik kariyerinde Endüstri Psikolojisi, Araştırma Metotları, İş Etiği, Yaratıcılık, Eğitim ve Geliştirme, Kendi Performansını Yönetme, Uygulamalı Örgütsel Davranış gibi dersleri lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde yürütmüştür. 2012-2015 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde İşletme Bölümü ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Erasmus Koordinatörlüğü görevini üstlenmiştir. Kurumlarda Güven, Çatışma Çözme, Psikolojik Sözleşme, Esenlik, Örgüt Kültürü, Çalışma Değerleri, İş Etiği gibi konularda akademik araştırmalar yaparak ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel yayın, bildiri ve kitap bölümlerinde çalışmaları yer almıştır.
Bunun yanı sıra SHL İngiliz Danışmanlık firmasında 1994-1997 yılları arasında sertifikalı İK danışmanlığı, SHL ölçme araçlarının Türkçe’ye uyarlanması ve standardizasyonu sürecinde çalışmıştır. Aynı kurumda işe alım, iş geliştirme, performans değerlendirme süreçlerinde testlerin uygulanması, değerlendirilmesi, raporlanması ve geri bildirim verilmesi görevlerini yürütmüştür. 1998-2001 yılları arasında Pusula Eğitim Danışmanlık şirketinde sürdürdüğü Eğitim Geliştirme ve Eğitmenlik görevleri bulunmaktadır.
2006 -2019 sürecinde İnterplast aile şirketinde yarı zamanlı olarak İnsan Kaynakları , iş geliştirme, toplam kalite yönetimi ve kurum imaj geliştirme süreçlerinden sorumlu olarak çalışmıştır. Doçentlik derecesini 2018 yılında Yönetim ve Organizasyon alanından almıştır. Bilgi Üniversitesi Örgütsel Psikoloji Yüksek Lisans Programı’nda dönemsel tez-proje danışmanlıkları üstlenmektedir. 2019 yılından itibaren Havacılık Psikolojisi alanında akademik ve havacılık sektöründe üstlendiği görevleri halen sürdürmektedir.
Alanda özellikle ilgi duyduğu ve uzmanlaştığı konular kişilerarası iletişim, güven, kurum kültürü ve çalışma değerleri, işe alım süreçlerinin yönetilmesi; yetkinlik bazlı mülakatlar, senaryolar, rol canlandırmaları, iş örneklemeleri, lidersiz grup tartışmaları vb. uygulamaların yer aldığı değerlendirme merkezinin kurgulanması: kurumsal eğitim programlarının hazırlanması & değerlendirilmesi; kurumlarda kalite sürecinin yürütülmesi ve takibi.
Adler Koçluk Okulu’nda Profesyonel Koçluk Eğitimini tamamlamış; kurumlarda koçluk çalışmalarına başlamıştır. Melek Birsel koçluk alanında; kişilerin yaşamlarının her alanında ve/veya kariyer yolculuklarında onlara ışık tutmaktadır. Onların kendilerini keşfetmelerine, kendileri ile ilgili farkındalıklarını sağlayarak güçlü yanlarını ve geliştirmek istedikleri özelliklerini bulmalarında onlara destek olmaktadır. 20 senelik üniversite öğretim görevlisi deneyimiyle halen üniversite öğrencisi olan gençlerle de onların gelecek yaşamlarında zihinlerindeki soruların/konuların cevaplarını bulmalarında yolculuklarına eşlik etmektedir.
2019 yılından itibaren üyesi olduğu bir STK kuruluşu olan SES Eşitlik Adalet Derneği’nin projelerinde aktif rol almaktadır.
1970 yılında doğdu Ekonometri ve kamu yönetimi alanlarında eğitim gördü.2001-2008 yılları arasında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik ve danışmanlık görevini sürdürdü. 2008 Yılında Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği’nin (TOHAD) kuruluşunda yer aldı ve bu derneğin başkanlığını yürütmeye başladı.
Engelli haklarının kazanımı ve ayrımcılığın önlenmesi amacıyla birçok idari dava açarak, savunuculuk temelli çalışmalarda bulundu. 2010 senesinde Birleşmiş Milletler Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar Sözleşmesi Komitesi’ne engelliler konusunda “Gölge Rapor” sunumu çalışmasında, 2019 yılında TOHAD’ın ve Engelli Çocuk Hakları Ağı’nın BM Engelli Kişilerin Hakları Komitesi’ne Gölge rapor sunumlarında görev aldı.
Akbulut, birçok araşıtmada koordinatörlük ve araştıme uzmanlığı görvlerini yürüttü. BU kapsamda, Mevzuattan Uygulamaya Engelli Hakları İzleme Raporu 2013-2014: “Erişilebilirlik, eğitim, çalışma hayatı ve sağlık verileri-analizler” ve “Engelli Bireylere Yönelik Fiziksel-Cinsel Şiddet, İstismar ve Kötü Muamele Araştırması-2016”, Engelli Hakları İzleme Raporu 2020” ve “Yoksulluk Ekseninde Engelli Hakları İzleme Raporu 2021” adlı yayında araştırmacı ve yazar olarak yer aldı. TOHAD’ın 2014-2015 yıllarında yayınlanan Türkiye-AB ilerleme raporuna engellilik alanında katkı raporu hazırlanmasında, BM Engelli Kişilerin Hakları Komitesi Türkiye Gözlem Raporuna Gölgle rapor sunulmasında aktif rol aldı. TOHAD raporundaki veri ve saptamalar, Türkiye AB ilerleme raporuna dahil edildi.
Akbulut, bu çalışmaların yanında, aktif olarak yazarlık faaliyetlerinde bulundu. 1998 yılında kaleme aldığı şiirsel denemelerden oluşan “Masalsı Yüzleşmeler” isimli ilk kitabını yayınladı. 2008’de Doğan Egdmont Yayınevi’nden “Sandalye” isimli anı-romanı, 2012’de ise “Her Savaş Bir Tanrı Öldürür” isimli romanı yayınlandı.
Süleyman Akbulut, halen Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği Başkanlığı görevini yürütmektedir
Detaylı bilgi için tıklayınız
1969 İstanbul doğumlu. 1995 İstanbul Tıp Fakültesi mezunudur. 1995-1997 yılları arasında Giresun’ da mecburi hizmetini tamamladı. 1997-2002’ de özel sağlık kurumlarında çalıştı. 2002 yılından beri Siemens San. ve Tic. A.Ş. de tam zamanlı işyeri hekimi olarak çalışıyor. 2009 yılından itibaren Siemens Türkiye Sağlık Yönetimi sorumluluğunu üstlendi. Kurum dışında Meslek Hastalıkları, Risk Analizleri, İş Sürekliliği ve Acil Durum Yönetimi konularında birçok kongre, sempozyum ve eğitime katıldı, kurum içinde de Sağlık Yönetimi, Sağlığın Geliştirilmesi Eğitimleri ve global düzeyde gerçekleştirilen Siemens SEÇ (Sağlık-Emniyet-Çevre) Kongrelerinde yer aldı. Kurum içinde SEÇ yönetim sistemleri iç denetçiliği görevini de yürütmektedir.
Siemens’in 2015 yılında global düzeyde başlattığı sağlık yönetimi ve sağlığın geliştirilmesi programı (Healthy@Siemens) kapsamında, sertifikalandırma sürecinde gereken çalışmaların yürütülmesinde ve sertikanın alınmasında ülke sorumlusu olarak rol aldı.
He was born in 1969 in Istanbul. He graduated from Istanbul Medical Faculty in 1995.
He completed his compulsory service in Giresun between 1995-1997. He worked in private hospitals in 1997-2002. He has been working as a full-time occupational physician at Siemens since 2002. Since 2009, he has assumed the responsibility of Health Management of Siemens Tuerkiye.
He participated in many congresses, symposiums and trainings on Occupational Diseases, Risk Analysis, Business Continuity and Emergency Management outside the institution, he also took part in Health Management and Health Promotion Trainings and Siemens EHS (Environment, Health and Safety) Congresses held at the global level. He also carries out the task of internal auditor of EHS management systems within the company.
Within the scope of the health management and health promotion program (Healthy@Siemens) initiated by Siemens at a global level in 2015, he took a role as the country responsible for carrying out the necessary studies in the certification process and obtaining the certificate.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin mali katkısıyla hazırlanmıştır. Bu yayının içeriğinden yalnızca İstanbul Bilgi Üniversitesi ve İşyeri Hekimleri Derneği sorumludur ve bu içerik hiçbir şekilde Avrupa Birliği veya Türkiye Cumhuriyeti'nin görüş ve tutumunu yansıtmak zorunda değildir.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.